vineri, 6 iunie 2014

Cum se spala parul corect



Poate parea un subiect banal, dar spalarea corecta a parului este extrem de importanta. Deoarece nu toate lumea respecta anumite reguli, se fac niste greseli care ne costa, in sensul ca parul se poate deteriora sau poate sa aibe un aspect nu tocmai placut. Nu va spalati in fiecare zi, chiar daca aveti un par gras. Spalarea zilnica va indeparta uleiurile naturale secretate de scalp. Puteti sa o faceti la 2,3 zile, in timpul acesta se pot folosi sampoane uscate sau se poate folosi bicarbonat de sodiu aplicat pe radacini, dupa care se piaptana parului. Pentru parul uscat, acesta se spala de 2 ori pe saptamana si se folosesc sampoane fara sulfati. Si totusi, cum se spala parul corect?
Se aplica sampon pe scalp si se lasa sa curga pe restul parului. Se maseaza scalpul timp de 40 de secunde inainte de balsam si clatire. Pentru parul gras, dupa samponare, parul se clateste si se mai aplica inca o data sampon, insa de aceasta data se aplica o cantitate mai mica. Pentru par uscat sau ondulat natural, se foloseste din nou sampon fara sulfati.

Se aplica balsam (in functie de tipul parului) de la varfuri spre radacina. Se lasa sa actioneze cateva minute si se clateste.

Se recomanda spalarea parului cu apa calduta si clatirea cu apa cat mai rece (cat puteti sa suportati). Acest lucru va etasa cuticula de par si il va proteja, il va face moale si stralucitor.

Apa mai calda se poate folosi in cazul in care parul este extrem de cald sau foarte gras. Altfel, incercati sa clatiti macar cu apa la o temperatura cat mai mica.


Dupa ce parul este uscat, se poate pune un prosop pe par pentru a absoarbe apa. Insa sub nici o forma, nu frecati parul. Nu veti face altceva decat sa-l rupeti. Spun asta deoarece am vazut multe femei facand acest lucru.

Nu pieptanati parul cat este ud. Din nou, o metoda pe care am vazut-o practicata. Pieptanarea parului ud duce la rupere. Din nou, nu pieptanati parul prea mult. Se foloseste un dispozitiv cu peri din fibre naturale.

Si daca situatia o cere, in sensul ca trebuie sa pieptanati parul umed, folositi un pieptene cu dinti foarte rari si evitati sa-l bruscati. Pieptanati foarte bland.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu