duminică, 6 iulie 2014

Cum sa te vopsesti cu henna, vopsea care nu distruge parul



Cum sa te vopsesti cu henna, cateva sfaturi mai jos. Se spune ca henna este o vopsea care nu distruge parul. Mama si matusa mea folosesc henna, insa ele vor un saten roscat. Henna este o modalitate de colorare a parului care nu contine chimicale si nu va distrugeti parul. Eu nu o folosesc pentru ca sunt blonda. Henna culori, nuante? Puteti sa optati pentru : maro mahon, saten aramiu sau roscat-castaniu.

De ce aveti nevoie pentru a va vopsi cu henna?
 - 100-500 grame de henna. Aici trebuie sa tineti cont de lungimea parului
-  suc de lamaie
-  piaptan, un bol, manusi de plastic, o punga pentru cap
Atentie. Parul se spala si se usuca inainte de aplicarea pastei de henna. A nu se aplica pe parul murdar.
Acum trecem la vopsirea parului cu henna:
Incepem ca la vopsirea normala, protejand hainele si mainile. Folositi un tricou vechi sau prosoape de hartie pentru a acoperi umerii. Puneti manusile de plastic. 
Puneti cantitatea de henna dorita(de la 100 pana la 500 grame-in functie de lungimea si grosimea parului) intr-un bol de plastic si adaugati suc de lamaie atat cat sa obtineti o pasta groasa precum iaurtul. Acoperiti bolul cu o folie de plastic si lasati asa cateve ore. Culoarea va fi mai stralucitoare.




Cum se aplica henna pe par?  Desi la vopseaua din comert, normal aplicarea incepe de la radacini, in cazul vopselei henna incepeti invers. Impartiti parul in mai multe sectiuni. Aplicati de la varfuri spre scalp. Aveti grija sa nu ramana locuri nevopsite. Piaptanati bine parul astfel incat sa henna sa fie uniform distribuita.
Dupa ce ati terminat, se acopera parul cu o punga sau o casca de dus. Cat trebuie sa stati cu henna? Lasati sa actioneze in functie de nuanta. In cazul in care parul vostru este mai inchis, lasati henna 2-3 ore i par. Daca aveti un par mai deschis, lasati 5-8 ore.. Sau puteti sa o lasati in par peste noapte si spalati dimineata.

Se clateste parul cu apa calduta. Spalati apoi cu un sampon bland. Atentie. Nu folositi apa fierbinte dupa ce v-ati vopsit cu henna.

SFAT. Cum faceti sa nu va vopsiti pielea din jurul scalpului?Am patit de multe ori sa am pete de vopsea pe piele. Normal, vopseaua de par se indeparteaza de pe piele cu crema, demachiant sau scrum de tigara.
In cazul hennei, inainte de vopsire, aplicati crema pe pielea din jurul scalpului.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu